- Karperlijn
Karperlijn
Vraag hieronder uw vrijblijvende offerte aan. Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.
Bezig met laden...
Soorten karperlijn
Zoals bovenstaand aangegeven heeft elke karperlijn verschillende eigenschappen. Fluorocarbon is bijvoorbeeld een karperlijn die ontzettend goed zinkt, gevlochten karperlijn overigens ook. Daarentegen is het werpen met een nylon karperlijn het fijnste. Gevlochten karperlijn snijdt weer wat beter door waterplanten heen, dit kan een voordeel zijn als je bij waterlelies over andere waterplanten in de buurt vist. Fluorocarbon karperlijn is zeer slijtvast. Bij nylon karperlijn en gevlochten karperlijn wordt hiervoor vaak gebruik gemaakt van een slijtvaste dikke voorslag karper.
Kleur karper Lijn
Karperlijn is leverbaar in veel verschillende kleuren. Het belangrijkste is dat een karperlijn zo weinig mogelijk opvalt onder water. Afhankelijk van de kleur en bodemstructuur kan de gewenste kleur karperlijn gekozen worden. Tegenwoordig worden er ook karperlijnen geproduceerd die om een bepaalde afstand een andere kleur hebben om de ultieme camo karperlijn te realiseren! Doordat een karperlijn relatief dun is, zal elke karperlijn op de bodem niet goed zichtbaar zijn voor een vis tussen alle andere deeltjes en troep wat op de bodem ligt.
Trekkracht karper lijn
De trekkracht van een karperlijn is afhankelijk van de diameter en het merk karperlijn. Veel engelse merken drukken deze trekkracht uit in LBS. Om dit extra te verduidelijken hebben wij de trekkracht ook in kilo's aangegeven. Ook zit er ontzettend veel verschil in de trekkracht van de verschillende karperlijnen als nylon karperlijn, gevlochten lijn en fluorocarbon karperlijn.
Welke diameter karper lijn kiezen?
Over het algemeen wordt bij normale omstandigheden voor het vissen met nylon karperlijn circa. 0.30 to 0.40mm gebruikt. Wanneer er een op een water wordt gevist met wat obstakels, is een dikke hoofdlijn gecombineerd met een stevige voorslag noodzakelijk. Bij gevlochten lijn wordt afhankelijk van de omstandigheden voornamelijk gebruik gemaakt van een diameter van 0.20 tot 0.35mm. Ook deze dikte is afhankelijk van het type water dat bevist zal worden. Ook bij extremere omstandigheden is het gebruiken van een voorslag noodzakelijk. Voor fluorocabon wordt meestal een diamter van 0.30mm tot 0.40mm gebruikt. Fluorocarbon is een iets wat stuggere hoofdlijn. Dit geeft deze lijn minder prettig werpeigenschappen. Daarentegen is fluorocarbon zeer slijtvast en het zinkt als een baksteen!
Karper lijn kopen
Wil jij karper lijn kopen voor het karpervissen? Wij hebben keuze uit alle soorten en maten karperlijnen. Zowel nylon karperlijn, gevlochten karperlijn als fluorocarbon karperlijn is leverbaar in alle verschillende soorten en diameters. Overige producten nodig voor het vissen op karper? Bestel alles op één plek en vang de mooiste karpers!
Advies van onze expert
Onze expert Robin Smaal, adviseert om bij de keuze van de juiste karper lijn vooral te kijken naar het type water waar je op wilt gaan vissen. Gevlochten lijn is zeer geschikt voor de wat ruige visserij door de hoge schuurbestendigheid. Tevens zit er geen rek in gevlochten lijn. Dit kan voor het vissen op lange afstanden erg handig zijn. Vooral wanneer je richting obstakels vist, wil je dat er geen rek in je lijn zit. nylon karperlijn is zeer geschikt voor de gemiddelde visserij. Uiteraard kan nylon ook echt wel tegen een stootje. Nylon bevat gemiddeld zo'n 9% rek, dit is een belangrijke factor om rekening mee te houden! Werp je niet vaak in en wil je dat de lijn zo goed mogelijk over de bodem afzinkt? Dan is fluorocarbon karperlijn zeker wat jij zoekt.
Expertise
Door jarenlange ontwikkeling en ervaring als mede eigenaar binnen tijgernotenkopen.nl weet Robin Smaal jou te helpen met het maken van de juiste keuze binnen de visserij die bij jou past! Doordat karpervissen ook Robin's passie is, heeft hij ontzettend veel kennis en ervaring met het inzetten van verschillende producten. Door het uitvoerig testen en bewust gebruik maken van verschillende producten helpt hij jou bij het maken van de juiste keuzes om het optimale uit jouw visserij te halen!